Objava - Programiranje spletnih strani - s spletnimi orodji ali klasično

datum objave: 13.01.2020
Ko smo po dolgih letih dela na procesnih aplikacijah prešli na našo novo dejavnost, ki je sedaj izdelava spletnih strani, smo se morali najprej odločiti, na kakšen način jih bomo programirali. Bili smo v dilemi, ali jih programirati na klasičen način, to je z izdelavo lastnih programov v jeziku HTML, ali pa uporabiti katerega od orodij, ki so namenjena za to delo. V prvi vrsti smo videli, da večina izdelovalcev uporablja WordPress.
 
Programiranje spletnih strani - s spletnimi orodji ali klasično
Ker imamo veliko znanja s področja programiranja, predvsem pa dovolj bogatih izkušenj, smo se odločili za prvo od obeh možnosti. Odločilni kriterij je bil, da nam tak način dela nudi več svobode pri izdelavi posameznih prikazov na ekranu, hkrati pa nam za razliko od WordPressa daje večje zadovoljstvo. Razumljivo pa je, da smo imeli zaradi naše odločitve na začetku več težav. Tako smo za prve spletne strani porabili še sorazmerno veliko časa, saj še nismo imeli nobenih rešitev tudi za najbolj osnovne elemente. Z vsako novo spletno stranjo pa se nam je knjižnica programskih rešitev bogatila, tako da je danes naše delo zelo enostavno, poteka pa sorazmerno hitro.

Sedaj imamo na zalogi veliko število rešitev za večino primerov, na katere naletimo pri izdelavi spletnih strani. Kljub temu pa se občasno še pojavi potreba po tem, da naredimo še kakšen program za določeni primer, ki pa ga kasneje lahko uporabimo tudi drugje. Programe, ki smo jih naredili za te namene, kasneje vključujemo v nove spletne strani kot lastne vtičnike. Tako lahko delamo sorazmerno hitro, rešitve pa so povsem unikatne. Z našo izbiro za lastne programske rešitve smo sedaj zelo zadovoljni, saj nam poleg zadostne učinkovitosti zaradi lastnega dela resnično nudi veliko užitka.
 
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si