Objava - Orodje Seobility za testiranje spletnih strani - SEO

datum objave: 15.10.2020
V času, ko se z optimizacijo spletnih strani SEO še nismo ukvarjali tako poglobljeno kot kasneje, nam je prišlo zelo prav orodje Seobility. Registrirali smo se na njegov račun in uporabljali brezplačne analize. Omejitev na samo pet dnevnih ogledov nas ni motila, zato se za plačljivo verzijo, ki nudi tudi nekaj bolj podrobnejših rezultatov, nismo odločili.
 
Orodje Seobility za testiranje spletnih strani - SEO
Že na prvi strani se nam po vpisu domene izpišejo glavni podatki o kvaliteti preizkušane spletne strani. Vidimo, ali so vsi meta podatki pravilni, saj obstajajo pravila, kako morajo biti zapisani v programski kodi posameznih podstrani. Dobra informacija so tudi kvaliteta spletne podstrani (Page quality), struktura podstrani (Page structure) in struktura povezav (Link structure).
 
Orodje Seobility za testiranje spletnih strani - SEO
Med sedmimi podorodji oziroma testerji se nam zdijo najbolj uporabni SEO Checker, Keyword Checker, SEO Compare, Ranking Checker in Backlink Checker. Sledi jim podroben izpis vseh elementov, ki se jih preizkusi. S pomočjo tega lažje poiščemo točke, v katerih spletna stran ni narejena najbolje.
 
Orodje Seobility za testiranje spletnih strani - SEO
Ker se za profesionalno verzijo orodja, ki je plačljiva, nismo odločili, nam Seobility že dolgo pošilja poročila o naši spletni strani. Tako dobimo vsak teden po e-pošti poročilo, da vidimo, kakšna je vidnost (Visibility) spletne strani, kakšna je njena kvaliteta, spremembe uvrstitve od preteklega tedna in pozicijo, na kateri se stran nahaja.
 
Orodje Seobility za testiranje spletnih strani - SEO
Seobility pa nam žal ni ponudil vseh odgovorov, ki smo jih pričakovali. Pri tem imamo predvsem v mislih pregled napak spletne strani, zaradi katerih je lahko slabše uvrščena med Googlovimi zadetki. Orodje navaja tudi opozorila (Warnings) na stvari, ki bi jih bilo dobro popraviti.
 
Zato smo na spletu našli orodje Ubersuggest Neila Patela, ki nam je bolje ustrezalo in si ga bomo podrobneje ogledali v prihodnji objavi.
 
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si