Objava - Orodje Ubersuggest za testiranje spletnih strani - SEO

datum objave: 03.11.2020
Orodje Ubersuggest Neila Patela je zelo uporabno, saj z njim dobimo vse potrebne rezultate za pregled kvalitete naše spletne strani, ki smo jih pri Seobilityju pogrešali. Neil je več kot očitno velik poznavalec Optimizacije spletnih strani SEO, kar dokazujeta njegovi Domain Authority - DA in Page Authority - PA, ki sta kar 86 in 66. Orodje je na spletu brezplačno v 7-dnevni preizkusni (Trial) verziji, po tem času pa je plačljivo. Z Ubersuggestom smo opravili vse potrebne popravke naše spletne strani, ki ima sedaj po njegovih kriterijih zelo dobro oceno 99.
 
Orodje Ubersuggest za testiranje spletnih strani - SEO
SEO Analyzer
 
Med vsemi možnostmi se največ poslužujemo rezultatov SEO Analyzerja, ki da pregled čez celo spletno stran. Z njim vidimo oceno podstrani (On-Page SEO Score), mesečni izpis prometa oziroma obiskov (Organic Monthly Traffic), število ključnih gesel (Organic Keywords) in število povratnih povezav (Backlinks).
 
Orodje Ubersuggest za testiranje spletnih strani - SEO
SEO Analyzer nam je v pomoč tudi pri pregledu napak naše spletne strani (Health Check) ter priporočil (Warnings). Za dobro oceno, ki je pomembna za boljše rangiranje, priporočamo, da se odpravijo vse napake, dobro pa je tudi, da je število priporočil čim manjše. Zelo dober pa je tudi podatek o hitrosti nalaganja spletne strani (Site speed), ki nam pove, katere stvari bi bilo dobro spremeniti, da bi dosegli čim krajše čase.
 
Orodje Ubersuggest za testiranje spletnih strani - SEO
Manj pomembne pa se nam zdijo številne druge analize, med katere spadajo naslednje:
  • povratne povezave (Backlinks)
  • pregled ključnih gesel (Keyword Overview)
  • pregled prometa oziroma obiskov spletne strani, ki ga raje spremljamo z orodjem Google Analyzer
  • hitrost nalaganja spletne strani
 
Orodje Ubersuggest za testiranje spletnih strani - SEO
Z Ubersuggestom smo izboljšali kvaliteto spletne strani studia G-Soft do nivoja, da se je s pozicij 20 do 30 premaknila na prvo stran Googlovih zadetkov, najdenih na ključno geslo izdelava spletnih strani. Seveda pa je pravilnost spletne strani šele osnovni pogoj za njeno dobro uvrstitev, za katero moramo poskrbeti še z nekaterimi drugimi ukrepi. O njih pa bomo govorili v eni od naslednjih objav.
 
Prihodnjič pa nas čaka še podroben opis orodja Semrush, ki se nam od vseh zdi najboljši in ga uporabljamo še danes. Po vseh izkušnjah, ki jih imamo z njim, se ne čudimo, da ga analitiki postavljajo na prvo mesto v kategoriji SEO orodij.
 
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si