Objava - Ostala orodja za testiranje kvalitete spletnih strani - SEO

datum objave: 01.12.2020
Poleg Seobilityja, Ubersuggesta in Semrusha pa občasno uporabimo še nekatera druga orodja, da ohranjamo kvaliteto naše spletne strani na visoki ravni. To pride še kako prav ob vsaki spremembi spletne strani, ki se nanaša na zunanje povezave oziroma Backlinks. Še bolj pa je testiranje pomembno v primerih, ko spletni strani dodamo novo podstran.
 
Ostala orodja za testiranje kvalitete spletnih strani - SEO
Z vsako spremenjeno ali dodano podstranjo se lahko pripeti, da vnesemo kakšno napako, zaradi katere pride do neobstoječih oziroma prekinjenih povezav. Te se imenujejo Broken links, o njih pa smo podrobneje govorili v objavi pod naslovom Povezave na spletnih straneh in njihov vpliv na dober SEO.
 
Ostala orodja za testiranje kvalitete spletnih strani - SEO
Na spletu je precejšnje število orodij za preizkus povezav. Po ogledu nekaterih smo se odločili za Dr. Link Check, ki da res odlično analizo vseh povezav, ki se nahajajo na spletni strani. Z njim namreč preizkusimo našo stran vedno, ko dodamo kakšno novo objavo ali pa referenco. Orodje je na spletu brezplačno, če se zadovoljimo z največ tremi preizkusi spletne strani v istem dnevu.
 
Ostala orodja za testiranje kvalitete spletnih strani - SEO
Ker se pri dodajanju referenc in objav spremeni tudi zemljevid spletne strani, ga naredimo ponovno. Zgradimo ga z orodjem XML - Sitemaps.com, ki poleg datoteke sitemap.xml izpiše še podatek o številu prekinjenih povezav (Broken links). Zelo pomembno je, da spletna stran takih povezav ne vsebuje. Če njihovo število ni 0, ugotovimo z orodjem Dr. Link Check, katere povezave so prekinjene in jih odpravimo.
 
Občasno pa po spremembah spletne strani preizkusimo še pravilnost programske kode, za kar uporabljamo orodje Unicorn W3C.
 
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si