Reference - Osnutki

Zakladnica spominov

Zakladnica spominov
Osnutek spletne strani Zakladnica spominov smo izdelali na podlagi povpraševanja Študijskega centra za narodno spravo SCNR. Žal pa se je kasneje izkazalo, da je bil namen naročnika pridobiti tri različne ponudbe, s čimer je zadovoljil zakonskim predpisom, izvajalec pa je bil določen že ob razpisu.
Vsebina osnutka je prikazana le na startni podstrani, vse ostale pa so prazne, čeprav se jih preko menija da doseči.
Uporabili smo tudi nekaj fotografij, ki jih je vsebovala stara spletna stran Študijskega centra. Posebno pozornost smo namenili oblikovanju, tako da spletna stran daje vtis nekih dogodkov, ki so se zgodili pred in po koncu druge svetovne vojne.
Glava spletne strani vsebuje silhueto slovenskega ponosa. Triglav namreč predstavlja slovenski simbol in ga zelo dobro poznajo tudi ljudje, ki so se žal morali razkropiti po vsem svetu.
Tudi črke izpisa v glavi spletne strani ZAKLADNICA SPOMINOV pričajo, da gre za nekaj starega, prav tako pa tudi barva podlage spletne strani. Ta namreč pred oči pričara star, porumenel papir.
ločilo ločilo ločilo
Kopija dela besedila s spletne strani Zakladnica spominov
Spletna stran Zakladnica spominov je dokumentacijsko središče in zbirka video, zvočnih in pisnih pričevanj Slovencev, ki so svoje osebne in družinske zgodbe zaupali širšemu krogu poslušalcev, gledalcev in bralcev. Projekt prinaša spomine ljudi, ki so izkusili čas druge svetovne vojne, begunstva, pregnanstva, ločitev od družin, pot v neznani svet in ustvarjanje novih temeljev za življenje. S spletno stranjo želimo stopiti med pričevalce in jih povabiti, da preko svojih zgodb in spominov pridejo do nas. Avtorici in urednici projekta Zakladnica spominov sta sodelavki Študijskega centra za narodno spravo Marta Keršič in Mirjam Dujo Jurjevčič. Pri zbiranju in snemanju pričevanj sodelujejo tudi ostali sodelavci Študijskega centra za narodno spravo.
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si