Reference - Spletne strani

Nataša Valant

Nataša Valant
Ko si je pianistka Nataša Valant omislila prikazati svoje dolgoletno delo na internetu, se je obrnila na studio G-Soft, ki ji je izdelal, po mnenju mnogih, lepo spletno stran. Poleg njene predstavitve je najpomembnejši del spletne strani prikaz vseh zgoščenk z njenim igranjem, vsako od skladb pa se lahko v celoti posluša na strani.
Kot posebni dodatek je na strani tudi spomin na dva Natašina glasbena kolega, ki ju ni več med nami. Gre za mezzosopranistko Dragico Kovačič in tenorista ljubljanske Opere ter Slovenskega okteta, Matjaža Trčka.
  • leto izdelave: 2017
  • stranka: pianistka Nataša Valant, Ljubljana
  • povezava: Nataša Valant
ločilo ločilo ločilo
Kopija dela besedila s spletne strani Nataša Valant
Klavir sem študirala v Ljubljani pri prof. Veri Zupančič - Kralj in prof. Zorki Bradač, harfo pa pri prof. Jelici Portograndi. Na Akademiji za glasbo v Ljubljani sem se izpopolnjevala pri prof. Hildi Horak - Čas. Obiskovala sem tudi poletne klavirske tečaje v Salzburgu, pri maestru Carlu Zecchiju.
Že zelo zgodaj sem se seznanila z vokalno oziroma vokalno - instrumentalno glasbo, saj sem pri sv. Jakobu v Ljubljani igrala orgle. Ko se je leta 1968 ustanovilo glasbeno društvo Consortium musicum, sem bila dolga leta njegov korepetitor. Do leta 1991 sem bila korepetitorka in harfistka v Operi Slovenskega narodnega gledališča v Ljubljani, nato pa do leta 2002 pianistka Slovenskega komornega zbora. Sedaj delujem samostojno.
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si