Reference - Spletne strani

Harmonikas Krainerland

Harmonikas Krainerland
Slovenija je dežela narodno-zabavne glasbe, ki sta jo v šestdesetih letih prejšnjega stoletja uvedla brata Slavko in Vilko Avsenik. Število ljubiteljev nove glasbene zvrsti je navdihnilo mnoge nove in nove ansamble, ki so ponesli slovensko glasbo v širni svet.
Skoraj istočasno pa se je pojavila potreba po harmonikah, ki je osrednji inštrument teh ansamblov. Tej potrebi so prisluhnili prvi izdelovalci, danes pa jih je pri nas že pohvalno veliko. Eden takih je Sandi Majcen iz Socke, vasi severno od Celja. Po izkušnjah z igranjem harmonike v Švici in Nemčiji je pričel uglaševati harmonike, po ustanovitvi podjetja Krainerland pa jih tudi izdeluje.
Leseni del teh inštrumentov naredi iz ameriškega oreha, oljke, slive, jablane, afriške zebrane ali bora. V izdelavo vsake harmonike vloži približno en mesec preciznega ročnega dela, na koncu pa vsako harmoniko s pomočjo dolgoletne prakse in izkušenega ušesa še uglasi. Večina njegovih izdelkov gre kasneje na trge nemškogovorečih dežel.
  • leto izdelave: 2018
  • stranka: Harmonikas Krainerland, Slovenija
  • povezava: Krainerland
ločilo ločilo ločilo
Kopija dela besedila s spletne strani Krainerland
Herzlich Willkommen bei Krainerland Harmonika, aus dem Land der Musik!
Wie der Name „Krainerland“ schon sagt kommen unsere Harmonikas aus Slowenien. In keinem Land der Welt wird die Musik und das Handwerk des Harmonikabauens so geprägt. Deshalb ist es kein Wunder dass es in Slowenien so viele gute Musiker und Harmonikamarken gibt.
Spletni studio G-SOFT
Britof 231d, 4000 Kranj
051 - 212 886
info@g-soft.si